Все по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били

...
Все по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаем за овесените ядки

Все по-често хората се връщат към хранителни артикули, които са били необятно публикувани в древността. Някои остарели култури са имали голямо значение при изхранването на популацията и с безценен принос за човечеството, само че по-късно несправедливо са подценявани и съвсем забравени.

Днес те още веднъж разкриват големия си потенциал и намират място на трапезата, където би трябвало да бъдат. Такава просвета е овесът. Преоткривайки я, хората схванаха, че имат пред себе си една от най-ценните зърнени храни, съществуващи на Земята , а овесените ядки са визията ни за здравословна закуска.

Получаване и състав на овесените ядки

Под овес се схваща житно растение, отглеждано поради зърното. От него се получават брашно, грис и овесени ядки. За да се стигне до овесени ядки, овесът минава през обработка, отделяща зърното от неядливата част на културното растение. В процеса на мелене се отстранява единствено външната обвивка и остава овесената ядка.

Съставът на тази суровина е извънредно богат на потребни субстанции. Овесената ядка е с добре уравновесен хранителен състав. Добър източник е на комплицирани, наричани също бавни въглехидрати, фибри и съдържа повече протеини и мазнини, в сравнение с болшинството зърнени храни. Богата е на важни витамини, минерали и антиоксидантни растителни съединения.

Наборът от витамини и минерали в овесените ядки включват калция, калия, мангана, фосфора, магнезия, желязото, селена, цинка, витамини от В група и други. Ако се употребяват в сурово положение, овесените ядки зареждат тялото с витамините В1 и В9. Съдържанието на витамин В5 се дефинира като високо и те се сочат за храна, богата на този витамин.
 Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu Edna предлага Величествена ода за женствеността и щастието - La Vie est Belle Iris Absolu
За разлика от болшинството от зърнените култури,  овесените зърна запазват в цялост намиращите се в тях витамини и минерали си след обелване на външната обвивка и затова овесените ядки са класическа здравословна закуска.

Количеството фибри, което е доста в продукта, значи по-бавно асимилиране на храната и оттова по-нисък гликемичен показател. А този факт подсказва, че тази храна засища за по-дълго време .

Научете още в галерията за състава, изгодите за здравето и приготвянето на овесените ядки:
 Какво би трябвало да знаем за овесените ядки?  Какво би трябвало да знаем за овесените ядки?  Какво би трябвало да знаем за овесените ядки?  Какво би трябвало да знаем за овесените ядки?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР